Ny i föreningen?

Först och främst – Varmt välkommen till Mitisgjutaren!

Här kommer lite kort praktisk info som är aktuell vid inflyttning.

Ett gemensamt ägande
Vår förening utgörs av oss medlemmar, och dess välmående är beroende av att vi alla tar vårt ansvar. Vi uppmanar dig att ta del av trivselreglerna och stadgarna som beskriver vad du som medlem behöver förhålla dig till när du bor i föreningen. Mer information om boendet och det som gäller i huset finns också under rubriken Mitt boende här på på hemsidan. Är det kanske din första bostadsrätt? Läs då gärna Att bo i bostadsrätt.

Registrera dig för att få nyheter och viktig information
Hemsidan är föreningens huvudsakliga kommunikationskanal till medlemmar.  Så snart du har blivit godkänd som medlem – se till att registrera dig på hemsidan för att säkerställa att du får viktig information. Du registrerar dig genom att klicka på ”Logga in” och sedan på ”skapa inloggning”. Efter att du fyllt i dina uppgifter kommer du att få ett mejl för att bekräfta din e-postadress, det är först när du bekräftat din e-postadress genom att klicka på länken i mejlet som vi kan godkänna din registrering. Det kan ta någon dag innan det är klart (görs manuellt av styrelsen).

När din registrering är klar så kommer du alltid att få ett mejl när vi publicerar en nyhet på hemsidan, så du är säker på att inte missa något. Nyhetssidan är låst och kan endast ses av registrerade medlemmar.

Dörrskylt
Beställs av föreningen och bekostas av lägenhetsinnehavaren. Om du inte fått din skylt vid inflyttning, vänligen skicka ett mejl till styrelsen på .

El
Du behöver teckna ett elnätsavtal med den leverantör som äger elledningarna i det område dit du flyttar, hos Mitisgjutaren är det Ellevio. Kortfattat kan man säga att elnätsleverantören är den som transporterar elen fram till din lägenhet. De flesta bolag vill att du kontaktar dem senast en månad innan bytet, om möjligt. Det är för att de ska hinna ändra vem som har ansvaret för betalningarna i sina system. Fråga gärna säljaren av lägenheten efter anläggnings-id och elmätarnummer så går det smidigare. Har du inte möjlighet att meddela flytten så tidigt, gör det så snart du kan.

Efter att elnätsbolaget bekräftat din inflyttning kan du ta kontakt med ditt elhandelsbolag för att få hjälp att flytta med elhandelsavtalet från ditt förra boende om du har ett sådant som du vill behålla, annars kan du välja en ny, valfri leverantör av el. Glöm inte att säga upp ev. avtal på din tidigare bostad om du var betalningsansvarig där.

Försäkring
Kom ihåg att teckna hemförsäkring från första dagen. Föreningen har en fastighetsförsäkring där bostadsrättstillägg är inkluderat för samtliga bostadsrätter. Det innebär att varje enskild medlem inte behöver teckna separat bostadsrättstillägg, men hemförsäkring är viktigt att ha. Alla lägenheter har säkerhetsdörr så anmäl det till ditt/ert försäkringsbolag för att ev. få lägre premie.

Nycklar
Det antal nycklar som hör till lägenheten är:
3 ex av nycklarna till lägenhetsdörrens båda lås
3 ex av den nyckel som går till portar, soprum, cykelrum Mitisg 3 samt källaren (inkl tvättstuga, förråd, bastu, cykelrum), så kallad ALM-nyckel.
Minst 2 ex av nyckel till postboxen

Om förra ägaren/ägarna inte har kvar alla exemplar eller inte fick dem från tidigare ägare, behöver ni komma överens om vad som ska gälla.

Renovering
Om du planerar att renovera kan du behöva föreningens tillstånd, läs detta först.

Autogiro för månadsavgiften
Om du/ni önskar autogiro för månadsavgiften, se info under Månadsgift & avier.

Tvättstugan
Vi har digital bokning av tvättstugan. Till varje lägenhetsnummer hör en PIN-kod som du ska ha fått från säljaren. Har du inte fått någon kod, kontakta styrelsen så hjälper vi dig. Läs mer om hur bokning av tvättstugan fungerar här.

Facebook
För den som är intresserad så har föreningen en grupp på facebook för medlemmar, "Brf Mitisgjutaren" (Obs skapad av medlem så den är ej modererad av styrelsen).

Slutligen
Om du undrar något, tveka inte att kontakta styrelsen!