Trädgården

Trädgården på framsidan
Besöker man Fridhemsgatan 14 eller 14 A tar man sig in till fastigheten genom en liten gård. Den är omgiven av häck och staket och rymmer bland annat cykelställ, syrén, sittbänk och en minifontän. I hörnet mot Mitisgatan står en stor ask.

Innergården

På innergården finns gott om sittplatser och möjlighet att grilla för den som vill. Om våren blommar Magnolian och på sommaren går det att finna skön skugga under den stora rönnen.

Gården får fritt disponeras för fester och andra aktiviteter. Informera grannarna om du tänker ha en större tillställning på gården så att det om möjligt inte krockar. Du kan dock inte boka gården för ensamrätt. För grillning på gården, ta med egen kol och plocka undan efter er. Om du lånar eller flyttar runt stolarna på innergården, se till att de återställs. Dynor till stolarna förvaras på krokarna på väggen innanför gårdsdörren till Mitisgatan 3. Föräldrar ansvarar för att barnens leksaker, cyklar mm samlas ihop efter dagens slut.

Trädgårdsskötsel
Vår och höst samlas vi för städdagar där vi krattar, samlar skräp, rengör och gör i ordning inför kommande säsong. Vattna under sommaren hjälps vi alla åt med, så var uppmärksam om du ser att det är torrt. För närvarande anlitar vi en en trädgårdsfirma som regelbundet rensar ogräs och klipper häcken.

Hundar och katter
Fyrfota vänner är såklart välkomna att följa med er om ni vistas på gården men de ska då vara kopplade. För allas trevnad är det inte tillåtet att rasta sin hund eller katt på innergården eller på framsidan av fastigheten.